Tutorial, Featured

Shadowbox maken in Cricut Design Space

Shadowbox, Londen, London

In deze tutorial zal ik, naast de video uitleg, ook in tekst uitleg geven hoe je zelf een shadowbox kan ontwerpen in Cricut Design Space.

Hoe een Shadowbox maken in Cricut Design Space

Totale tijd 45 minutes

Start Design Space

Spreekt deels voor zich natuurlijk. Maar de eerste stap is Design Space openen en een nieuw project starten door op het +icoontje te drukken met nieuw project.

Maak een vierkant

Maak een vierkant door op ‘Vormen’ aan de linkerkant te klikken en dan vierkant. Maak het vierkant 23 cm breed en hoog (Of een andere maat, afhankelijk van de afmetingen van je eigen fotolijst).

Dupliceer het vierkant en verklein deze

Klik met je rechtermuisknop op het eerst gemaakte vierkant en klik op Dupliceer. Of klik aan de rechterkant bij je lagenpaneel op de laag en dan Dupliceer.
Verklein deze laag naar 2 cm kleiner dan je eerste laag. In het geval van het voorbeeld verkleinen we dus naar 21cm.

Centreer en splits de lagen

Selecteer beide lagen door middel van met je linkermuisknop ingedrukt er een kader omheen te slepen of door beide lagen te selecteren in je lagenpaneel door middel van de Shiftknop op je toetsenbord.
Klik bovenin je werkbalk op “Uitlijnen” en dan op “Centreren”. De lagen komen hierdoor exact uitgelijnd op elkaar te liggen.

Klik rechtsonderin op Opsplitsen of rechtermuisknop op de vierkanten en dan opsplitsen.

Verwijder de binnenvlakken

Verwijder vanuit je lagenpaneel de lagen met het binnenvlak erin zodat je alleen de rand overhoudt zoals op de foto.

Dupliceer de lagen

Dupliceer de lagen. Voor een mooie shadowbox adviseer ik minstens 4 lagen. Maximaal 7/8. Dit hangt een beetje van de dikte van je lijst af.
Klik vervolgens alle lagen uit door op het oogje te klikken op รฉรฉn na. Dit is de laag waarmee wij gaan beginnen.

Kies afbeeldingen uit Design Space

In dit voorbeeld gebruik ik paas afbeeldingen. Ik zoek bij trefwoorden op Pasen en onder de instellingen links kies ik bij Layers – Single.

Gekozen afbeeldingen

Voor dit voorbeeld heb ik bovenstaande afbeeldingen gekozen. Zoals je ziet zijn het veelal simpele plaatjes omdat het goed uitgesneden moet worden en ook duidelijk moet zijn wat het is.

Achterste laag

Als achterste laag wil ik de tekst ‘Easter’ vastmaken. Ik maak de afbeelding passend in het kader. Selecteer het kader en de afbeelding en druk op Lassen. De lagen krijgen nu dezelfde kleur.

Maak het volgende kader zichtbaar

Klik in je lagenpaneel op een volgende laag, klik op het oogje rechts ernaast zodat hij zichtbaar wordt. Plaats deze voor de andere door met je rechtermuisknop erop te klikken en dan ‘Naar voren verplaatsen’
Voor een goed overzicht kan je de laag een lichtere kleur geven door bovenin naast Basissnede het grijze vlak aan te klikken en dan een lichtere kleur grijs te kiezen.

Selecteer de afbeeldingen voor de tweede laag

Selecteer de afbeeldingen die je op de een-na-achterste laag wilt hebben. Ik kies voor het konijn en de vlinder en plaats deze tegen het kader aan. Selecteer het kader en de afbeeldingen erin en las deze samen

3e laag

Ik heb dit plaatje gekozen als 3e laag

4e Laag

Ik kies het gras als voorste laag. Ik kies om het gras te dupliceren en aan beide kanten een stukje te plaatsen.

Open alle lagen en centreer

Als ik mijn lagen heb ingedeeld klik ik alle lagen weer zichtbaar door middel van het oogje.
Selecteer alle lagen door middel van met je linkermuisknop ingedrukt er een kader omheen te slepen of door beide lagen te selecteren in je lagenpaneel door middel van de Shiftknop op je toetsenbord.
Klik bovenin je werkbalk op “Uitlijnen” en dan op “Centreren”. De lagen komen hierdoor exact uitgelijnd op elkaar te liggen.
Hier kan je zien of je tevreden bent met de uitlijning. Je kan nog wat aanpassen

Maak het

Als je op maak het klikt krijg je alle te snijden matten te zien. Snij ze uit en maak je shadowbox compleet. In een ander Youtube filmpje laat ik zien hoe je een shadowbox in elkaar kan zetten. Ik zal hier later ook een geschreven tutorial over plaatsen,.

Hoe zet je een shadowbox in elkaar?

Gerelateerde posts

mqdefault

Procreate Tutorial Water Effect

Een Tutorial om een water-effect te creรซren in Procreate.

Crafty Rimke

Fulltime Craft-Enthousiast

Creatief Enthousiast. Cricut liefhebber, Lasersnijden, Ontwerper.

Rimke

Mijn favoriete posts
Komende evenementen
Favoriete websites